top of page
De Buurt

De Buurt

Aanvraag

In de tweede coronazomer werden we door de creatieve heren van De Buurt gevraagd om de hele binnenplaats van het Pesthuis in Leiden in te richten. Qua stijl wilden ze weer terug naar de roots van de eerste Buurt bij Leiden Centraal. Een containerdorp met ruimte voor horeca, evenementen en cultuur. Dit was gelijk voor MØPA de eerste serieuze testcase voor het systeem.

Concept

Op basis van de aanvraag zijn we het concept gaan uitwerken. We kozen uiteraard voor een industriële stijl om de uitstraling van het containerdorp na te bootsen. Maar dan wel met containerpergola’s, hoogteverschillen en pallets voor het pop-up effect.

Uitwerking

Stiekem zijn we nog steeds heel erg trots op dit resultaat! We wisten een zes meter hoge Layher constructie om te bouwen tot een realistische container die op zijn kant staat. De container en pop-up sfeer werd volledig doorgetrokken over het terrein. Als laatste werd ook de techniek toegevoegd en kwam het terrein in het donker ook helemaal tot zijn recht. Ondanks corona was deze plek een enorme toevoeging voor de stad met meedere festivals, evenementen en culturele optredens. Oftewel een echte zomerse hotspot!

Volgende case

Yune | Bol.com goedmaker #14

Yune | Bol.com goedmaker #14

bottom of page